Zandcement dekvloeren

Bij nieuwbouw, aanbouw of verbouw van woningen of bedrijfsobjecten wordt de vloer doorgaans afgewerkt met een zandcement dekvloer. De deklaag van geselecteerd zand, cement en water is ideaal om leidingen voor water, (vloer)verwarming en elektra weg te werken. Eenmaal droog vormt de harde, vlakke vloer een uitstekende ondergrond voor verdere afwerking met de gewenste vloerbedekking.

Druksterkte
Afhankelijk van het gebruik kent de zandcement dekvloer verschillende druksterktes. De gewenste druksterkte wordt bereikt door de juiste mengverhouding van zand, cement en water in combinatie met de dikte van het aanbrengen. Voorbeelden van druksterktes zijn D15 (woningbouw), D20 (scholen en kantoren) en D30, D40 (bedrijfsgebouwen en garages)

Droogtijd
De zandcement dekvloer droogt ongeveer 1 centimeter per week. Na 24 uur is de zandcement dekvloer beloopbaar. Dat is nog te vochtig voor het monteren van een afwerkvloer. Door aan de mortel een verharder toe te voegen, lukt het echter de droogtijd te verkorten.

Vloerverwarming
Wordt de zandcement dekvloer over een vloerverwarming gelegd, dan kan een kunststofvezel worden toegevoegd voor een betere wapening en warmtegeleiding. Deze kunststofvezels voorkomen ook krimpscheuren.

Afwerken Zandcement dekvloer
Een verdere afwerking van de zandcement dekvloer voor specialistische toepassing is ook mogelijk. Met een vlindermachine kan de vloer worden verdicht, geschuurd, gevlakt en superglad worden afgewerkt. Ook kan een slijtvaste laag worden aangebracht door middel van een cementpapje. Dit voorkomt het ruig lopen van de vloer.

Bel: +31 545 431459